marți, 19 noiembrie 2013

5 secrete pentru o coafura impecabila

Afla care sunt micile scapari ce te impiedica sa obtii coafuri fabuloase! Fii atenta la aceste detalii si vei avea numai de castigat:
5 secrete pentru o coafura impecabila

Coafat doar pe uscat
Asteapta intotdeauna pana ce parul spalat s-a uscat in proportie de 70%, inainte de a folosi un produs pentru coafat, altminteri, eficienta acestuia va fi... diluata. Din cauza asta nu-ti tin buclele, chiar si dupa o noapte pe bigudiuri.
Colorare cu cap
Firele subtiri de par din zona timplelor sunt super-sensibile, iar decolorarea sau vopsirea le slabeste si mai tare (asa se explica zulufii mereu "drepti"). Atunci cand iti colorezi parul, cauta sa nu incepi cu tamplele si linia fruntii, pentru a reduce din timpul in care parul fin este acoperit cu vopsea. Aplica culoarea abia dupa ce ai terminat cu radacinile si urmeaza sa te ocupi de lungime.
Afara cu varfurile!
Cu siguranta te-ai intrebat de ce buclele tale par atat de incurcate la varfuri. O cauza ar putea fi faptul ca, atunci cand iti modelezi parul folosind bigudiuri sau ondulatorul, te incapatanezi sa strecori dedesubt si varfurile suvitelor! Lasa-le libere atunci cand rulezi parul si aranjeaza-le abia la final, dupa ce le desfaci, rotindu-le pe degete. Bonus: mai putine varfuri despicate.
Sauna si masaj pentru... par
Cand parul devine sarmos, rebel, mat, cea mai buna idee este sa-ti procuri o masca-tratament. Perfect, doar ca simpla ei aplicare nu rezolva mare lucru. Ajut-o sa se activeze masind viguros fiecare suvita in parte, pune-ti pe cap o casca pentru dus si stai in bataia uscatorului cu aer cald cateva minute, apoi clateste.
Frizura economica
Nu-ti sta parul si pace! Ai folosit destula spuma, ba chiar si ceva gel, si nici fixativul nu pare sa-l convinga sa "intepeneasca". Unde gresesti? Simplu: cantitatea! Prea multe produse de styling sau in cantitati prea mari ingreuneaza parul si ii dau un aspect nenatural. Pune spuma doar cat sa-ti incapa in podul palmei sau gel cat o moneda de 10 bani, iar cand aplici fixativul, tine-l la 25-30 de cm de par.