duminică, 1 noiembrie 2015

Tunsori bob pentru orice stil – cea mai versatilă şi populară tunsoare

unsoarea bob şi nelimitatele variante de coafuri ce pornesc de la această formă aparent simplă, şi-au păstrat locul binemeritat în rândul celor mai versatile şi populare stiluri din lume.

Nu degeaba spunem despre tunsorile bob că sunt cele mai cerute stiluri în rândul femeilor moderne, întrucât apariţia lor a coincis cu schimbarea situaţiei sociale pentru femeile implicate în primul Război Mondial. Din considerente practice, tunsoarea considerată până atunci "nerespectabila" a devenit o emblemă a emancipării femeilor de pretutindeni.

Introdus în lumea fashion de către Irene Castle în 1915, tunsoarea bob a fost apoi popularizată de către celebritati ale micului ecran, Colleen Moore şi Louise Brooks, femei tinere şi independente, ce se mândreau cu stilul lor original, departe de imaginea eduardiana comună la momentul respectiv.

Dacă în anii '20, tunsoarea Bob îşi cunoaşte începuturile modeste, începând cu 1960, Vidal Sassoon, vizionarul stilist Bauhaus, reinventează şi cosmetizează această tunsoare, conferindu-i structura geometrică, linia simplă şi clară, precum şi naturaleţea feminină specifică în zilele noastre.

De atunci înainte, diverse stiluri de tunsori bob au luat naştere, şi odată cu ele, infinite posibilităţi decoafuri pentru păr scurt şi mediu, ce au la origini acest stil simplu, dar incredibil de versatil.

Tunsori Bob - stiluri si idei de tunsori moderne

Multe dintre celebrităţile noastre preferate, din prezent sau trecut sunt definite prin prisma tunsorii Bob, rămânând în memoria noastră drept adevărate promotoare a stilului feminist. Dintre ele le menţionăm pe Anna Wintour, Faye Dunaway, Katie Holmes, Uma Thurman, Victoria Beckham, Charlize Theron, Christina Ricci, Billie Davis, Juliette Greco, Cyndi Lauper sau Sienna Miller.

Însă înainte de a te grăbi şi a alege din galeria foto de mai jos un look care îţi pare perfect pentru  2014, rămâi cu noi pentru a afla ce tip de Bob ţi se potriveşte în funcţie de forma feţei şi de textura părului (par creţ sau drept).

Tunsori bob clasice pentru păr drept

Bobul classic este simplu de aranjat şi se potriveşte oricărei fizionomii şi texturi de păr, atât celui drept cât şi celui ondulat. Cu toate acestea, multe dintre purtătoarele de păr creţ opteaza pentru modele asimetrice, ce depăşesc bărbia şi nu conferă atât de mult volum.

Tunsori bob scurt pentru faţa ovală

Femeile cu faţă ovală sunt avantajate de un o tunsoare bob scurta, în stilul Louise Brooks sau Uma Thurman in Pulp Fiction, reprodusa mai jos de Katy Perry care va atrage atenţia asupra trăsăturilor feţei şi va conferi delicateţe chipului.

Tunsori bob asimetric pentru faţa rotundă

Bobul asimetric, popularizat în anii 2000, se distinge prin forma scurtă la spate şi din ce în ce mai lungă către barbie. Acest tip de tunsoare conferă volum, alungînd totodată forma feţei.

Tunsori bob pentru faţa pătrată

Ondulandu-ţi tunsoarea bob vei obţine nu doar o coafură de efect, deosebit de stilată, ci vei putea masca un maxilar puternic, masculin. Vei avea nevoie de produse de styling leave-in pentru coafuri în 5 minute şi multă încredere în stilul ultra feminin adoptat.

Tunsori bob cu breton

Tunsoarea Bob cu breton scurt, foarte apreciat în 2014 de altfel, este cea popularizată de către Audrey Tautou în Le Fabuleux Destin d' Amelie Poulain. Se diferenţiază prin lungime egală de la ceafă până la barbie şi breton drept şi scurt, pe toată lungimea frunţii. Iata cateva variante moderne ale acestui look.

Tunsori bob cu breton asimetric

Această tunsoare este foarte scurtă la spate şi coboară, într-un breton asimetric, spre faţă. Adopta cu încredere look indiferent de formă fetei şi textura părului şi mândreşte-te cu alegerea în special dacă ai faţă rotundă.
Iată mai multe modele de tunsori bob în galeria foto ce urmează: