sâmbătă, 9 noiembrie 2013

Coafuri pentru fata rotunda

Vrei sau nu vrei, aspectul fizic este primul lucru pe care cei din jur il observa la tine. Fata este punctul central de interes, iar tunsoarea si coafura au o importanta covarsitoare, intrucat ele evidentiaza trasaturile fetei, le pun in valoare sau in caz contrar, le defavorizeaza. Ca o femeie ce se respecta, e necesar sa faci tot posibilul sa arati bine, iar pentru asta trebuie sa stii cu exactitate ce te avantajeaza si ce nu. Coafura perfecta este cea care se potriveste fizionomiei tale. Daca ai fata rotunda, secretul frumusetii este sa alungesti vizual forma fetei si sa eviti orice coafura care ofera volum in zona urechilor. 
Iata cateva coafuri pentru fata rotunda care atrag priviri si complimente!

Coafuri pentru fata rotunda, daca ai parul lung

Parul lung este minunat pentru o fata rotunda, deoarece o alungeste. Buclele naturale, asimetriile, parul drept favorizeaza cel mai bine o fata rotunda. Evita in totalitate parul cret sau permanentul, nu face decat sa adauge volum.
Bucle naturale ce incep dedesubtul barbiei
Coafuri pentru fata rotunda Coafuri pentru fata rotunda
Parul drept intins cu placa
Coafuri pentru fata rotunda Coafuri pentru fata rotunda
Coada de cal foarte dreapta
Coafuri pentru fata rotunda Coafuri pentru fata rotunda

Coafuri pentru fata rotunda, daca ai parul mediu

Evita tunsorile bob, deoarece ele fac o fata rotunda sa para si mai mare. Mergi pe tunsorile drepte, franjurate, cu breton lung si linii asimetrice. Coafurile cele mai potrivite daca ai fata rotunda si parul de lungime medie sunt onduleurile mari spirala, cocul rebel sau coada laterala impletita.
Onduleuri mari spirala
Coafuri pentru fata rotunda Coafuri pentru fata rotunda
Coc lejer
Coafuri pentru fata rotunda Coafuri pentru fata rotunda
Coada laterala impletita
Coafuri pentru fata rotunda Coafuri pentru fata rotunda

Coafuri pentru fata rotunda, daca ai parul scurt

Parul scurt nu este recomandat fetelor rotunde pentru simplul fapt ca accentueaza forma rotunda in loc sa o alungeasca. Problema cu parul scurt este ca aproape toate coafurile adauga volum si latesc fata, asa ca este absolut necesar sa mergi pe o tunsoare filata, cu breton lung asimetric, ca sa poti crea iluzia unei fete mai lungi.
Daca ai fata rotunda si par scurt, ti se potrivesc coafurile rebele si este recomandat sa folosesti produse de styling care sa evidentieze textura parului si suvitele de par filate.
Coafuri pentru fata rotunda C
Coafurile pentru fata rotunda trebuie sa lungeasca vizual forma fetei. Ca sa-ti evidentiezi trasaturile si sa obtii o forma ovala a fetei, evita orice coafura care adauga volum in zona urechilor si a obrajilor, fereste-te de tunsorile geometrice si de bretonul drept.
Parul lung este alegerea cea mai buna pentru o fata rotunda, deoarece alungeste forma fetei. Ti se potrivesc: parul foarte drept, buclele naturale ce incep dedesubtul barbiei, coada de cal, coada impletita lateral si onduleurile spirala. De asemenea, poti apela si la trucul cerceilor: evita cerceii rotunzi si poarta cercei lungi, candelabru, care iti lungesc fata. Acelasi efect de alungire il poti obtine si prin machiaj, folosind nuante contrastante de fond de ten care adauga umbre si creeaza iluzia unor pometi mai lungi.